Angående telefoner och andra värdesaker

Idag har någon gömt två telefoner i klassrummet. Som tur är hittade vi sakerna. Det är oerhört tråkigt att detta sker. Elever blir självklart oroliga när saker är borta och det tar otroligt mycket energi och tid från oss alla. Vi är i skolan för att fokusera på lärande och ge bästa möjliga förutsättningar att lyckas med skolan. Jag kommer självklart ta upp detta igen i skolan imorgon.

Vår rutin har tidigare varit att eleverna varje morgon lämnar sin telefon i en blå låda. Denna låda låser vi sedan in i ett skåp i klassrummet. När dagen är slut så får eleverna hämta sin egen telefon.

Ett problem är att eleverna har så fort de har slutat bett någon personal att öppna. Det kan vara någon från fritids, hemspråkslärare, städare eller vem som helst som har en nyckel. I samband med detta har någon/några tagit andras saker och gömt.

Från och med imorgon så är det enbart jag, Camilla, Linnéa eller någon annan lärare som undervisar klassen som låsa upp till telefonerna. Jag kommer även att låsa in dem på ett annat ställe.

Jag vill att ni föräldrar hjälper oss lärare att prata med era barn om att de får vänta på att någon av oss öppnar till telefonerna och att var och en enbart tar sina egna värdesaker. Det är förbjudet att ta något åt en kompis. Man får även gå fram en och en och ta sina värdesaker.

/Peder


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Angående telefoner och andra värdesaker”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *