Matte

Som jag skrivit tidigare så ger jag varje vecka ut läxa i matte på elevspel. Läxorna är oftast från Fredag till nästa torsdag kväll. Det innebär att man har två tillfällen att göra den på studiestöd om man tycker att något är svårt. Jag kan även hjälpa till på extramatte på tisdagar. Trots det så var det förra veckan bara fem elever som hade gjort klart läxan. Det var även elva stycken som hade gjort delar av läxan och tio stycken som inte hade gjort någonting. Veckan innan såg ungefär likadan ut. Läxorna lägger jag ut för att öva på saker som de förväntas kunna enligt kunskapskraven så det är bara repetion på saker som vi har arbetat med tidigare. Påminn gärna hemma om att era barn ska göra läxan och hjälp dem gärna om de behöver stöd.

Jag vill även än en gång uppmuntra till att gå på extramatte. Imorgon kommer vi repetera ahur man gör algoritmer (dvs uppställningar) i de fyra räknesätten. Det är många i klassen som behöver uppdatera dessa kunskaper så jag hoppas på stor uppslutning kl. 15.10 i morgon eftermiddag.

/Peder


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *