Lite info

Hej

Jag skriver på bloggen för att berätta att vi kommer att ha ett matteprov nästa fredag. Provet kommer att vara på de två kapitel vi har arbetat med i höst. Kapitel 1 handlade om bl.a. omkrets och area, och kapitel 2 som vi arbetar med nu handlar om volym och 3 dimensionella geometriska figurer. Vill man träna mer hemma inför provet så kan man räkna Repetionssidorna i slutet av kapitel 2 i boken. Det är repetion av de två senaste kapitlen. Sen kan man även träna NOMP och elevspel på Ipaden.

Vill även påminna om att eleverna varje vecka har läxa i elevspel. Läxan ska vara klar senast fredag kväll. Läxorna är på saker vi tidigare har arbetat med t.ex. multiplikationstabeller, klockan, längdenheter, omkrets, area m.m.

Om man behöver hjälp med en läxa så har man möjlighet att komma på studiestöd på onsdagar och fredagar.

Fler elever har de senaste två veckorna varit med på extramatte på tisdagar efter skolan. Jättekul! Jag tror verkligen att det kommer ge resultat på kommande Nationella prov.

Några elever har idag fått med sig en lapp hem om lovskola. Lovskolan är en möjlighet som erbjuds till de elever som vi är oroliga för att de inte kommer nå upp till en godkänd nivå för att erhålla ett betyg till jul. Lovskola är frivillig, men de som erbjuds lovskolan bör ta den möjligheten att förbättra sina kunskaper. Lappen ska tillbaka till skolan snarast eftersom vi måste anmäla eleverna på fredag. Lovskola erbjuds bara elever i ämnena svenska, engelska och matte. Man kan bara läsa ett ämne på lovskola.

/Peder


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *